Η μουσική, ο χορός και το τραγούδι είναι η ψυχή και η κουλτούρα ενός λαού. Μέσα από το χορό και το τραγούδι ανοίγεται ο συναισθηματικός κόσμος, εκδηλώνονται αισθήματα όπως η αγάπη, η ελευθερία, η ειρήνη, η φιλία. Η μουσική παιδεία σε συνδυασμό με την έκφραση αυτής μέσω του χορού προάγει την ψυχική και διανοητική ανάπτυξη του παιδιού, σε αυτή την τρυφερή ηλικία.

Πέρα από την  έκφραση συναισθημάτων και την καλύτερη επικοινωνία και συνύπαρξη των παιδιών μεταξύ τους αφού γίνονται καλύτεροι ακροατές και μαθαίνουν πιο εύκολα. Αναπτύσσονται οι πνευματικές συναισθηματικές και κοινωνικές τους δεξιότητες. Μαθαίνουν την ομαδική δουλειά, καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, κινούνται ευέλικτα και με την αποφασιστικότητα που χρειάζεται ώστε όλοι μαζί να λειτουργούν σαν ένα σύνολο και προς ωφελος αυτού. Σύμφωνα με έρευνες έχει αποδειχθεί πως τα παιδιά που μαθαίνουν να ασχολούνται από μικρά με την μουσική και το χορό μαθαίνουν ευκολότερα στο σχολείο. Οπότε, μια τέτοια παιδεία μόνο θετικές εκφάνσεις μπορεί να έχει στα παιδιά μας και εμείς ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη αυτής.

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε και το τι έχει ειπωθεί από τον Πλάτωνα: «Η εκπαίδευση στη μουσική είναι ανάγκη επιτακτική γιατί περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο ο ρυθμός και η αρμονία επηρεάζουν το ενδότερο κομμάτι του εαυτού μας, και ο καθένας από εμάς θα πρέπει να ξέρει πως να το χαλιναγωγήσει.»

 

Baby Parking Patras

Τα πιο πρόσφατα

Instagram

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…