Η άφιξη των μαθητών μας στον παιδικό σταθμό γνωρίζουμε ότι αποτελεί την πρώτη και κύρια απομάκρυνση του από την οικογενειακή θαλπωρή στην δημιουργική φωλιά. Πρόκειται για μια σημαντική περίοδο της ζωής του παιδιού που το φέρνει αντιμέτωπο με νέες εμπειρίες και νέες απαιτήσεις και νέους κανόνες στο νέο περιβάλλον. Είναι έτσι επόμενο πως ο ρόλος του ψυχολόγου είναι να στηρίζει τα παιδιά σε αυτό το ξεκίνημα της προσχολικής τους αγωγής μέσα από τη διαδικασία της παιγνιοθεραπείας και όχι μόνο, χρησιμοποιώντας ως κύριο μέσο το παιχνίδι.

Το παιχνίδι για το παιδί, είναι ότι ο λόγος για τον ενήλικα. Με αυτόν το τρόπο λοιπόν δίνεται η ευκαιρία στο παιδί να εκφράσει τα συναισθήματα και τα προβλήματα του, μαθαίνοντας για τον εαυτό του μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας που δημιουργείται στη σχέση των παιδιών με τον ψυχολόγο. Μέσα από αυτή τη διαδικασία το παιδί ανακαλύπτει τρόπους ώστε τη διαδικασία το παιδί ανακαλύπτει τρόπους ώστε να εξωτερικεύσει πλευρές της ταυτότητας του, αναγνωρίζοντας τα θέματα που προκύπτουν, αλλάζοντας τα νοήματα και διερευνώντας εναλλακτικά σχέδια και λύσεις. Οι συζητήσεις και η παρακολούθησης των παιδιών από τον ψυχολόγο, αναπτύσσουν στο παιδί τον τρόπο ώστε να υποστηρίζει τον εαυτό του, να ενδυναμώνεται μέσα από αυτό η ψυχοσυναισθηματική του υγεία, η συμπεριφορά του καθώς επίσης του δίνεται η δυνατότητα μέσω αυτής της βοήθειας να ανακαλύψει τρόπους αλληλεπίδρασης με τα άλλα παιδιά.

 

Baby Parking Patras

Τα πιο πρόσφατα

Instagram

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…