"BABY PARKING” ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Λασκάρεως 115 | ΠΑΤΡΑ |Τ. 2610 315541

 

Αγαπητοί γονείς,

 Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα θέλαμε να ευχηθούμε σ' εσάς και στα παιδιά σας μια καλή, δημιουργική και γεμάτη υγεία σχολική χρονιά.

Ταυτόχρονα θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επιλογή σας, να μας εμπιστευτείτε, την πρώτη και βασική εκπαίδευση των παιδιών σας!

Χαρίζουμε στα παιδιά σας αξέχαστα παιδικά χρόνια γεμάτα εμπειρίες και γνώσεις. Γιατί τα πρώτα 6 έτη, αποτελούν την πιο σημαντική περίοδο της ζωής του ανθρώπου.

Τα χρόνια αυτά, είναι τα πιο καθοριστικά για τη μεγιστοποίηση της ανάπτυξής του, τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού και τη θεμελίωση της εκπαίδευσής του.

 

Η Διεύθυνση

 

 

Προσέλευση – Αναχώρηση των παιδιών

Οι γονείς κατά την μεταφορά του παιδιού τους στο παιδικό σταθμό, θα το παίρνουν και θα το φέρνουν την ώρα που έχει καθορισθεί από το σχολείο. Η παράδοση και η παραλαβή των παιδιών από τους γονείς γίνεται στην είσοδο του παιδικού σταθμού από το υπεύθυνο πρόσωπο και οι γονείς δεν εισέρχονται στις αίθουσες του σχολείου.

Σας παρακαλούμε να τηρείτε σχολαστικά την ώρα προσέλευσης του παιδιού σας στο Σχολείο και την ώρα αναχώρησης του από αυτό, για να μη διαταράσσεται το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του σχολείου.


 

Εξωσχολικές Δραστηριότητες

Τα νήπια από 3 ετών έως 4 ετών συμμετέχουν σε διάφορες εξωσχολικές δράσεις - δραστηριότητες. Οργανώνονται επισκέψεις σε χώρους, οι οποίες συμβάλλουν στη βιωματική μάθηση, φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες, εμπλουτίζουν τα ερεθίσματά τους και εξάπτουν την φαντασία τους.

 

Εκδηλώσεις  - Δραστηριότητες

Η προετοιμασία των γιορτών δεν είναι αποκομμένη από την καθημερινή παιδαγωγική εργασία στο νηπιαγωγείο, αντίθετα αποτελεί μέρος και συνέχειά της. Κατά την προετοιμασία των εορτών η έμφαση δίνεται στη διαδικασία, κατά την οποία ενεργοποιείται και διατηρείται το ενδιαφέρον το παιδιών. Παράλληλα τους δίνονται ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και ενίσχυση της αυτό εικόνας τους με στόχο το τελικό αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα τους.

Κάθε παιδί ηλικίας 3 ετών και άνω, αν θέλει μπορεί να εορτάσει τα γενέθλια του. Μπορεί να φέρει τούρτα ή γλυκά τα οποία προτείνεται να συνοδεύονται από τον ανάλογο εξοπλισμό (πιάτα, κουταλάκια κ.λπ.).

Δεν επιτρέπεται να φέρει μικρά δώρα, προσκλήσεις ή αναμνηστικά, για να τα προσφέρει στα άλλα παιδιά.

 

Ενδυμασία των Παιδιών

Τα παιδιά ενδείκνυται να φορούν απλά και άνετα ρούχα και παπούτσια, χωρίς κορδόνια και αξεσουάρ που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα. Η τσάντα θα πρέπει να περιέχει μια ολοκληρωμένη αλλαξιά ρούχα και καθόλου τρόφιμα ή παιχνίδια καθώς αυτά παρέχονται από το σχολείο .

Παρακαλούμε να έχετε γράψει το ονοματεπώνυμο του παιδιού σε όλα τα προσωπικά του είδη (μπουφάν, κ.α.) . Αυτό θα μας διευκολύνει να αναγνωρίσουμε ό,τι μπορεί να έχει ξεχάσει το παιδί στο σχολείο ή να ξεχωρίσουμε ό,τι μπορεί να έχει μπλεχτεί με παρόμοιο άλλου παιδιού.

Παρακαλούμε, όταν έρχονται τα παιδιά στο σχολείο, να μη φορούν κοσμήματα (αληθινά ή ψεύτικα), να μην παίρνουν μαζί τους είδη αξίας και για λόγους υγείας καλό θα ήταν τα κορίτσια να μην έχουν βαμμένα νύχια.


Κανόνες Υγιεινής του Παιδικού σταθμού

Σαν υπεύθυνος βρεφονηπιακός σταθμός δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και προστασίας της υγείας των παιδιών, λαμβάνοντας μια σειρά από μέτρα για τον περιορισμό των νοσημάτων.

Αυτά περιλαμβάνουν καταρχήν το πλύσιμο των χεριών πριν και μετά το φαγητό και μετά την χρήση τουαλέτας. Οι τραπεζοκόμες και το προσωπικό περιποιείται τα μικρά σε ηλικία παιδιά, χρησιμοποιούν γάντια μιας χρήσης για την αλλαγή της πάνας, η οποία γίνεται σε ειδικό χώρο.

Για την διατήρηση της υγιεινής και της καθαριότητας του χώρου, καθημερινά χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα, σφουγγάρισμα με ειδικά απολυμαντικά (ISO) και οι τάξεις αερίζονται συχνά. Επίσης καθημερινά καθαρίζονται όλες οι ξύλινες επιφάνειες και τα παιχνίδια με τα οποία παίζουν τα παιδιά και βρίσκονται στο σταθμό.

Ο παρακάτω εξοπλισμός καθαρίζεται και απολυμαίνεται πριν και μετά την χρήση του :

  • Οι επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα όπως πάγκοι εργασίας, τραπέζια
  • Τα σκεύη και τα εργαλεία

Επίσης γίνεται :

  • Συστηματική απομάκρυνση των απορριμμάτων βάσει προδιαγραφών
  • Επαρκείς διαδικασίες για τον έλεγχο των εντόμων και των τρωκτικών. Με πιστοποιημένους φορείς.

 

Προληπτική Ιατρική του Παιδικού σταθμού

Με στόχο την έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων αλλά και την ανάπτυξη υγιεινών συνηθειών από τα παιδιά, στον βρεφονηπιακό σταθμό υπάρχει (και σύμφωνα με το νόμο) μία παιδίατρος η κα. ΚΑΛΙΜΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, η οποία επισκέπτεται κάθε εβδομάδα το σταθμό και φροντίζει διάφορα θέματα υγείας, ασφάλειας και γίνεται έλεγχος της εμβολιακής κατάστασης των φιλοξενούμενων παιδιών.

Εκτός αυτών, είναι υπεύθυνη για το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο των παιδιών.

 

Σίτιση του Παιδικού σταθμού

Τα παιδιά γευματίζουν στο σχολείο. Καθημερινά παρέχουμε τρία γεύματα  ΠΡΩΙΝΟ - ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ - ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ. Για την ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων το σχολείο μας είναι πιστοποιημένο με σύστημα HACCP.

Τα γεύματα παρασκευάζονται από άριστης ποιότητας και φρέσκα υλικά, καθημερινά, μέσα στο χώρο του σχολείου, βασισμένα σ' ένα πλήρες, υγιεινό και μεσογειακό διαιτολόγιο για τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Υπάρχει ενημέρωση των γονέων για το καθημερινό μενού κάθε μήνα. Σε περίπτωση αλλεργίας σε κάποιο συγκεκριμένο φαγώσιμο ή άλλου λόγου υγείας του παιδιού (αντιβίωση κτλ.) οι γονείς παρακαλούνται να ενημερώνουν το σχολείο εγκαίρως.

Μη δίνετε στο παιδί σας, στους χώρους του σχολείου ξηρούς καρπούς, τσίχλες ή καραμέλες, για λόγους ασφαλείας τόσο του δικού σας παιδιού, όσο και των άλλων παιδιών.

 

Συνεργασία Οικογένειας και του Παιδικού σταθμού

Το σχολείο προσαρμόζεται στις ανάγκες των γονιών στο τομέα της επικοινωνίας και προσφέρει τη δυνατότητα συχνών επαφών μεταξύ παιδαγωγών και γονέων. Εξασφαλίζεται έτσι η σωστή συνεργασία ανάμεσα στους γονείς και την παιδαγωγό για την ομαλή εκπαιδευτική και ψυχολογική εξέλιξη του παιδιού.

Για οποιαδήποτε δυσκολία που υπάρχει και αφορά στο παιδί σας μη διστάσετε να το συζητήσετε μαζί μας.

Από την πείρα μας γνωρίζουμε ότι οι επισκέψεις των γονέων, κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, δε συμβάλλουν στη γρήγορη και ομαλή προσαρμογή του παιδιού τους στο σχολικό περιβάλλον. Σας παρακαλούμε, αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, να αποφεύγετε τις επισκέψεις κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, γιατί δημιουργούν προβλήματα στα παιδιά.

 

Οικονομικός Διακανονισμός

Επιλέγουν οι γονείς τις εξής επιλογές πληρωμής :

α)  ετήσιο ποσό

β) δόσεις μηνιαίες

 

Οικονομικές Υποχρεώσεις Γονέων

Η πληρωμή των διδάκτρων γίνεται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα. Τα δίδακτρα καταβάλλονται είτε στο γραφείο του σχολείου, είτε στη συνοδό του σχολικού σε φάκελο κλεισμένο με το ονοματεπώνυμο του παιδιού και ,για λόγους ασφαλείας ,ποτέ στην τσάντα του παιδιού.

Οι υπόχρεοι στην καταβολή διδάκτρων γονείς-κηδεμόνες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι:

  1. Η απαλλαγή από τις οικονομικές υποχρεώσεις του γονέα στο εκπαιδευτήριο υφίσταται εφόσον η διεύθυνση ενημερωθεί γραπτώς για τη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ένα (1) μήνα πριν από την πραγματοποίηση της διακοπής. Σε αντίθετη περίπτωση οι σχετικές οικονομικές υποχρεώσεις εξακολουθούν να υφίστανται απέναντι στο εκπαιδευτήριο.
  2. Το ποσό που καταβλήθηκε για την-εγγραφή ή επανεγγραφή ενός μαθητή δεν επιστρέφεται, αν ό μαθητής δεν φοιτήσει τελικά στο Σχολείο ή αν οι γονείς αλλάξουν γνώμη.
  3. Σε περίπτωση που ένας μαθητής αποχωρήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ο γονέας κηδεμόνας του έχει την υποχρέωση να καταβάλει τα δίδακτρα για τους μήνες που φοίτησε το παιδί.
  4. Δεν μπορούν να κοπούν παραστατικά εάν δεν έχουν καταβληθεί τα απαιτούμενα δίδακτρα.

Οι γονείς οφείλουν να καταβάλουν τα δίδακτρα στις καθορισμένες προθεσμίες και τις οποίες προβλέπει ο κανονισμός αυτός, βοηθώντας έτσι στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

 

Η τήρηση όλων των διατάξεων του παρόντα κανονισμού από τους: Διευθύντρια, Παιδαγωγούς, Γονείς αποτελεί βασική υποχρέωση τους.

Ο κανονισμός αυτός δίνεται σ' όλους τους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών στην αρχή του σχολικού έτους.

Κάθε αλλαγή ή τροποποίηση αυτού γνωστοποιείται στο γονέα και το τροποποιημένο ενσωματώνεται στον παρόντα κανονισμό.

 

Η εκπαίδευση ακόμα κι ενός μικρού παιδιού,

δεν έχει στόχο να το προετοιμάσει για το σχολείο,

αλλά για τη ζωή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baby Parking Patras

Τα πιο πρόσφατα

Instagram

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…