Κεντρο Προσχολική Αγωγής - Βρεφονηπιακός Σταθμός

Η Φιλοσοφία Μας

Το Baby Parking αποτελεί ένα ιδιωτικό κέντρο προσχολικής αγωγής καθώς λειτουργεί παιδικός σταθμός στην πόλη της Πάτρας. Εφόσον λοιπόν, έχουμε επιλέξει να δραστηριοποιούμαστε μαζί με μικρούς φίλους, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την τρυφερή ηλικία και προσεγγίζουμε την εκπαιδευτική και παιδαγωγική διαδικασία με ιδιαίτερο ζήλο και φροντίδα!

Η μετάβαση του παιδιού από την θαλπωρή του οικογενειακού περιβάλλοντος στην δημιουργική φωλιά τίθεται για μας ιδιαίτερα ψηλά. Με το παιχνίδι στις γωνιές, με την μουσικοκινητική αγωγή, το κουκλοθέατρο καθώς και με άλλες δραστηριότητες επιτυγχάνεται η ομαλή προσαρμογή των παιδιών και η εξοικείωση με τις παιδαγωγούς και τα άλλα παιδιά της τάξης.

 Αρχικά σημαντική θέση για εμάς κατέχει η απόκτηση του αισθήματος της ασφάλειας και της αγάπης εντός του σταθμού από τα παιδιά ώστε έπειτα να μπορέσουμε  να προχωρήσουμε ομαλά στο ξεκίνημα της παιδαγωγικής διαδικασίας. Τα παιδιά μαζί με τις παιδαγωγούς μαθαίνουν ποιήματα, τραγουδάκια, κάνουν χειροτεχνίες και κατασκευές,  πρακτικές που καθορίζουν  τα ημερήσια προγράμματά τους. Εφόσον θεωρείται στο σταθμό μας ιδιαίτερα αναγκαία  η δημιουργική απασχόληση των παιδιών,  επιτυγχάνεται η υλοποίησή της, με ποικιλία και πληθώρα υλικών συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητάς τους, αλλά και στην καλύτερη έκφραση των συναισθημάτων τους! Πάγια αναζήτησή μας είναι η κατανόηση της φύσης των συναισθημάτων που βιώνουν τα παιδιά γιατί αναγνωρίζοντας τα και παρατηρώντας τα μπορούμε κάλλιστα να αντιληφθούμε πώς το παιδί κατανοεί το περιβάλλον με το οποίο συναναστρέφεται σε αυτή την ηλικία που οι ψυχολόγοι ονομάζουν και πρώτη εφηβεία.

Η φωλιά του παιδικού σταθμού είναι η πρώτη και κύρια απομάκρυνση από την ζεστασιά του σπιτικού περιβάλλοντος για ένα παιδί, για αυτό είναι αναγκαίο να πλημμυρίζεται από ασφάλεια, χαρά και εμπιστοσύνη, αισθήματα τα οποία δίνονται απλόχερα από τους παιδαγωγούς μας εξαιτίας της πολυετούς εμπειρίας τους τόσο στην προσχολική αγωγή όσο και  στην ψυχολογική ιδιοσυγκρασία των μικρών μας φίλων. Οι πρώτες αναμνήσεις τους είναι σημαντικές, οι εμπειρίες τους πλάθουν την προσωπικότητα και το χαρακτήρα τους ώστε τα παιδιά μας από αυτή την μικρή ηλικία να μάθουν να αγαπούν, να συνεργάζονται, να συνυπάρχουν και τελικά να λάβουν όλα εκείνα τα εφόδια, τα οποία θα λειτουργήσουν ως λιθαράκια στην ανάπτυξη της συναισθηματικής τους ολοκλήρωσης, αλλά θα τα βοηθήσουν και να ενταχθούν ομαλότερα στο  μετ’ έπειτα στο σχολικό τους περιβάλλον.

  • link Βρεφικό Τμήμα
  • link Μεταβρεφικό Τμήμα
  • link Προ Προνηπιακό Τμήμα
  • link Προνηπιακό Τμήμα

 

 

Χριστουγεννιατικη Γιορτη

Δειτε

Button Play
 

Baby Parking Patras

Τα πιο πρόσφατα

Instagram

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…