Η φυσική δραστηριότητα στην ζωή των μικρών παιδιών είναι ουσιαστική  για τη δημιουργία βάσεων και θεμελίων δραστηριότητας και κίνησης  που θα μεταφέρουν μαζί τους σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους.

Τα παιδιά  που συμμετέχουν ενεργά σε αθλητικές δραστηριότητες   στην πρώιμη παιδική ηλικία αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες τους να παραμείνουν  ενεργοί σε αθλητικές δραστηριότητες στη νεαρή παιδική ηλικία, στην εφηβεία και στην ενήλικη ζωή τους.

Τα μικρά παιδιά είναι από τη φύση τους ενεργά και θα προχωρήσουν, θα  τρέξουν, θα κλωτσήσουν, θα ρίξουν, και θα παίξουν μόνα τους σχεδόν σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Τα οφέλη για τα παιδιά που βιώνουν αυξημένη κίνηση και φυσική δραστηριότητα στην πρώιμη παιδική ηλικία είναι τεράστια. Εκτός από τη δημιουργία υγιεινών συνηθειών και την υιοθέτηση της δια βίου δέσμευσης για σωματική δραστηριότητα, τα παιδιά των οποίων οι προσχολική εκπαίδευση βασίζεται στην κίνηση απολαμβάνουν τα παρακάτω οφέλη τόσο στην πρώιμη παιδική ηλικία όσο  και για το υπόλοιπο της ζωής τους:

  • Βελτίωση της κοινωνικής ανάπτυξης και της ανάπτυξης κινητικών δεξιοτήτων.
  • Ανάπτυξη της κατασκευής των μυών, των οστών και των αρθρώσεων γρηγορότερα
  • Μείωση του λίπους και μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • Αύξηση της ικανότητας μάθησης
  • Ανάπτυξη υγιέστερων κοινωνικών, γνωστικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων.
  • «Χτίσιμο»  αντοχής ,αυτοπεποίθησης, συγκέντρωσης και  συντονισμού από μικρή ηλικία.

Baby Parking Patras

Τα πιο πρόσφατα

Instagram

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…