Οι μελισσοκόμοι μας

Προσκαλέσαμε στο σχολείο μας τον κύριο Αλαμπασύνη (πατέρα μαθήτριας του σχολείου μας) και την κυρία Χριστίνα, οι οποίοι ασχολούνται με την μελισσοκομία και έχουν δικά τους μελίσσια λίγο πιο έξω από την Πάτρα.

   

Δέχτηκαν με μεγάλη χαρά να παρευρεθούν στο σχολείο μας και να παρουσιάσουν στα παιδιά το επάγγελμα του μελισσοκόμου.

Μας μίλησαν για την κοινωνία της μέλισσας (βασίλισσα, κηφήνας, εργάτριες), καθώς και για την ανατομία της. Στη συνέχεια, μας έδειξαν το σπίτι των μελισσών (κυψέλη), έδωσαν στα παιδιά να πιάσουν την κηρήθρα και να δοκιμάσουν από εκεί νόστιμο μελακι, ενώ μύρισαν την γύρη και την πρόπολη. Μάθαμε ακόμα ότι από τις μέλισσες δεν παράγεται μόνο το μέλι αλλά και το καθαρό κερί, το οποίο μυρίσαμε και πιάσαμε με τα χεράκια μας.

Οι μελισσοκόμοι μας έδειξαν την στολή τους και ένα σημαντικό εργαλείο τους, το καπνιστηρι, το οποίο χρησιμοποιούν για να ζαλίζουν τις μέλισσες και να μην τους τσιμπάνε μόλις ανοίγουν την κυψέλη.

Τέλος, μας χάρισαν βαζάκια με μέλι από την παραγωγή τους για να θυμόμαστε την παρουσίαση που μας έκαναν!!!

Σας ευχαριστούμε πολύ Οικογένεια Αλαμπασύνη για την όμορφη παρουσίαση που μας χαρίσατε, μάθαμε πολλά καινούργια πράγματα για τον κόσμο των μελισσών!!!

Baby Parking Patras

Τα πιο πρόσφατα

Instagram

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…