Το ραδιόφωνο

Σε μια εποχή συνεχούς ανάγκης της κοινωνίας για επικοινωνία και πληροφόρηση, δεν μένει παρά να ενσωματωθούμε στο σύνολο της με το πιο σωστό και ασφαλή τρόπο.

Με τους μικρούς μας μαθητές εξετάσαμε ένα ένα τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, το τηλέφωνο, το ραδιόφωνο, και την εφημερίδα.

Είδαμε πως επικοινωνούσαν οι άνθρωποι πριν από πολλά χρόνια, τα γράμματα, παλιό τηλέφωνο, παλιές συσκευές τηλεόρασης και ραδιοφώνου ακόμη και σήματα καπνού.

Μιλήσαμε για τα οφέλη της επικοινωνίας πως μπορούμε να μαθαίνουμε καινούργια πράγματα να ανταλλάσσουμε πληροφορίες και να συζητάμε. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας ραδιόφωνο και ξεκινήσαμε το παιχνίδι «Εκπομπή με τον Μιχάλη, Θανάση, Αμαρυλλίς».

Κρύβουμε ένα παιδάκι ώστε να μη το βλέπουν τα υπόλοιπα και ανοίγουμε το ραδιόφωνο για να ακούσουμε τα νέα που θέλει να μας πει. Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τα μέσα επικοινωνίας με προσοχή και πάντα με σκοπό την ενημέρωση.

Baby Parking Patras

Instagram

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…